Hoe verf je een kokosmat?

Laten we 2017 beginnen met een van de makkelijkste projecten ooit – een geschilderde deurmat! Ik heb dit letterlijk bij de keukentafel gemaakt terwijl mijn kinderen een ochtend ontbijt hadden. Het is maar een kleine deurmat, maar het geeft een mooie uitstraling bij de voordeur!

Begin met het verzamelen van uw spullen. Je hebt wat latexverf nodig (ik gebruikte wat overblijfsel uit mijn speelkamer van mijn kinderen), een verfborstel, plakband en een krant om je schilder oppervlak te beschermen. U kunt waarschijnlijk ook acrylverf gebruiken, maar latexverf is dikker en zal uw kokos deurmat sneller bedekken.

Heeft u ook een kokosmat nodig. Wat is kokos? Het is eigenlijk de vezelachtige voering tussen de harde schaal en het vlees in een kokosnoot. Het word gebruikt om deurmatten, touw, hangende mandlijnen te maken en veel andere dingen die sterk moeten zijn en vochtig kunnen weerstaan. Kijk nou – we hebben iets geleerd vandaag! U vindt basische kokos deurmatten bij de grotere bouwmarkten of bij action voor ongeveer €2,50.

Oké, hier is het makkelijkste project dat je ooit hebt gedaan. Leg een krant op de grond en zet je kokosmat er bovenop. Maak met je plakband een rechte lijn van de ene hoek naar de diagonale hoek. Zorg ervoor dat het plakband recht op de rand ligt, waar na u de latex verf er langs kan halen.

Gebruik de verfborstel en verf de verf op je kokosmat. Druk diep erin, omdat het in de kokos loopt. Je zal waarschijnlijk denken: ‘Dit zal er vreselijk gaan uitzien’ wanneer je begint, maar blijf gewoon schilderen. Het kan vijf minuten duren voordat er genoeg verf is opgebouwd tussen de kokos haren, Als dat is gebeurt zal het er ook gelijkmatig uit zien.

Als u verf spetters krijgt op het gedeelte dat u niet schildert, maak je geen zorgen. Met een beetje schoonmaak middel maakt u het goed, dit komt omdat u latexverf gebruikt.

Zet je vers geschilderde kokosmat terzijde voor ongeveer een dag, zodat het per ongeluk niet wordt ingedrukt. Een van mijn honden liep op de mijne voordat het droog was, en ik had blauwe hondenvoeten in mijn keuken. Ook hier kwam schoonmaak middel in de redding.

Als het droog is, zet het buiten en geniet ervan! De mijne is ongeveer een maand buiten geweest en het ziet er nog steeds prachtig uit!

Zou uw veranda een klein beetje persoonlijkheid kunnen gebruiken? Pak de verf en laat het gebeuren met dit super makkelijke project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *